Linser och idrott

Dela

Att du kan hitta en mängd olika linser online är smidigt på många vis, inte minst när det kommer till sportaktiviteter då synfältet blir optimalt och de är inte i vägen. Dessutom är rörelsefriheten utan tvekan en stor fördel med linser och du kan koncentrera dig på din sport fullt ut. Med linser är det dessutom en klart mindre risk för skador, då glasögon kan gå i sönder och skada dina ögon om olyckan är framme. Köp dina linser online så är du alltid säker.

Fördelar med linser inom idrott

  • Linser ger dig ett brett och klart synfält, så att du exempelvis kan följa en boll med blicken utan att sikten störs av glasögonbågarna.
  • De sitter där de sitter och halkar inte ner på näsan när du svettas.
  • Inga reflexer som kan förvränga din syn.
  • Du kan använda kontaktlinser i sporter där det kan förekomma fall, du behöver alltså inte oroa dig för att de går i sönder.
  • Med linser kan du utan problem använda hjälm, masker eller andra typer av huvudskydd.
  • De studsar inte upp och ner om du är ute och springer.
  • Du behöver inte hålla reda på dina linser och det är svårt att tappa bort dem.
  • De immar inte igen eller blir suddiga vid regn.
  • Lätt att bära under skyddsglasögon, skidglasögon eller liknande.

Linser och kyla
Kontaktlinser är något känsliga för kyla, det kan vara bra att tänka på om du till exempel ska åka skidor. Ta då med extra tårvätska så att ögonen inte torkar ut. Vid extrem kyla kan linserna till och med spricka.

Linser och vatten
Ska du simma eller utöva annan vattenaktivitet kan du bära dina linser. Ska du vara mycket under vatten bör du dock använda simglasögon eftersom linsen förlorar sitt fäste i ögat vid kontakt med vatten och kan då flyta ut och försvinna. Annars är linser i samband med vattenaktivitet generellt inget problem. Tänk bara på att inte gnugga dig i ögonen och simma bara under vatten med simglasögon. Även att basta med linser går bra.

Linser och löpning
I idrotter där det är mycket upp och ner, exempelvis löpning eller bollsporter, är linser ett utmärkt alternativ och det är enkelt att beställa dina linser online. På så sätt slipper du att hela tiden rätta till glasögonen som glider ner och hoppar upp och ner.

Kontaktlinser passar dig med ett aktivt liv

Om du lever ett aktivt liv rekommenderas främst endagslinser. Då slipper du tänka på att alltid ha med dig ditt etui och rengöringsvätska utan kan bara slänga linserna och sätta i ett par nya. Endagslinser är enkla att hantera och du slipper oroa dig över att du ska bli av med dom på samma sätt som med till exempel månadslinser. Dessutom är det mycket enkelt att hitta dessa linser online. Har du ett väldigt aktivt liv utomhus eller utövar sport utomhus ska du välja linser med UV-skydd för att skydda dina ögon.

Kontaktlinser och att köpa linser online är generellt ett smidigare alternativ till glasögon om du lever ett aktivt liv. Du har alltid en stabil och skarp syn och slipper glasögon som är i vägen för dig när du ska utöva din sport. Du har händerna fria för att utöva vilken sport du vill och kan göra precis det som faller dig i smaken. Att hitta linser online är knappast svårt och utbudet idag är både stort och varierat.