Vad kostar linser?

Dela

Att använda kontaktlinser innebär naturligtvis även en kostnad. Köper du linser online är det dock generellt billigare än att köpa i butik. En del människor drar sig för att köpa linser online då de tror att det är väldigt dyrt men faktum är att priserna är lägre på nätet på grund av den stora konkurrensen. Priserna har dessutom minskat avsevärt de senaste åren. Har du ditt recept på kontaktlinser så kan du välja och vraka bland linser online och välja det alternativ som passar just dig!

Vad kostar det att använda linser?

  • Är det första gången du ska beställa linser online så behöver du göra en synundersökning först. En undersökning brukar ligga på 500-1000 kronor, beroende på vilken optiker du går till. Det kan tyckas vara en stor utgift initialt, men tänk på att mycket ingår. Förutom själva synundersökningen får du lära dig hur man sätter i och tar ut linserna, utprovning av linssort, och ofta ingår även linsvätska och ett återbesök.
  • Vilken typ av linser du väljer påverkar priset. Månadslinser sägs vara den billigaste varianten, men med dagens utbud så skiljer sig priset mellan de olika typerna av linser inte särskilt mycket. Räkna med en kostnad på 150-400 kronor i månaden, och då ingår kostnad för linsvätska och linsetui.
  • Var du handlar dina linser har betydelse. Att köpa linser online är billigare än att köpa hos en optiker. De flesta företag erbjuder numera även gratis frakt och du kan enkelt beställa linser, linsvätska och linsetui direkt hem i brevlådan.

Linser online – det billigaste alternativet

Ett bra tips när det gäller att köpa linser online är att köpa i storpack när du väl köper. Har du hittat linser du trivs med är det både smart och ekonomiskt att köpa hem för flera månader eller ett halvår i stöten. Nätbutiker kan erbjuda bättre priser eftersom de inte har höga lokal- och personalkostnader, och kan därför pressa priset.

Prenumerera på linser

På senare tid har det blivit mer populärt med prenumerationer på kontaktlinser. Det är en smart tjänst som gör att du slipper hålla koll på hur många linser du har kvar och leveransen kommer bekvämt hem i brevlådan i precis lagom tid tills du behöver ett nytt lager.  Detta alternativ är något dyrare än att beställa själv men i gengäld behöver du aldrig tänka på att beställa utan allt sköts automatiskt.

Linser online – att tänka på

Inhandla dina linser online i god tid innan dina befintliga tar slut. Tänk på att regelbundet, gärna en gång om året, göra en synundersökning för att kontrollera att din syn inte har försämrats och att du har rätt styrka på dina linser. Det är viktigt att tänka på innan du beställer dina linser online. När du har ett recept för linser och vet vad du har för synfel är det bara att välja och vraka bland linser på nätet. Lätt, billigt, smidigt och rakt hem i brevlådan. Vi hoppas att du ska hitta det du söker här på Linseronline.se. Välkommen!